Bedrijfsschadeverzekering

Voor als je bedrijf door schade stil komt te liggen.

Bedrijfsschadeverzekering: Bescherming voor de continuïteit van jouw bedrijf

Als jouw bedrijf stil komt te liggen door schade aan je eigendommen komt er veel op je af. Je moet er voor zorgen dat je bedrijf zo snel mogelijk weer kan herstellen, terwijl er minder of niks binnenkomt. Hiervoor is de bedrijfsschadeverzekering. Een bedrijfsschadeverzekering biedt bescherming tegen financiële verliezen naar aanleiding van een schade. Dit betreft de vermindering van de brutowinst. Bijvoorbeeld als je hele bedrijfsvoering stil komt te liggen na een brand in jouw gebouw.

Het belang van een bedrijfsschadeverzekering

  • Bedrijfscontinuïteit en financiële bescherming: Niet ieder bedrijf heeft voldoende financiële middelen om de herstelperiode te overbruggen. Deze verzekering biedt dekking voor het verschil in de brutowinst, waardoor je je volledig kan focussen op het herstel van je bedrijf.
  • Hulp in geval van een calamiteit: Samen met de verzekeraar wordt gekeken hoe jouw bedrijf zo snel mogelijk weer op het oude niveau is en welke eventuele uitwijkmogelijkheden er zijn. Een schade-expert van de verzekeringsmaatschappij begeleidt jou in dit proces.

Uitkeringstermijn

Bij de bedrijfsschadeverzekering is het van belang dat je en passende uitkeringstermijn kiest. De uitkeringstermijn is afhankelijk van jouw bedrijf of beroep, waar je gevestigd bent, uitvalmogelijkheden, je bedrijfsmiddelen en hoelang je nodig denkt te hebben om te herstellen.

Kosten bedrijfsschadeverzekering

De kosten van een bedrijfsschadeverzekering variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de omvang van het bedrijf, het type bedrijfsactiviteiten, de locatie en de gewenste dekkingslimieten.

Onze Zakelijke Adviseurs helpen je graag!

Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze VerzekeringsFAQ! Hier bieden we heldere antwoorden op de meest gestelde vragen rondom verzekeringen. Of je nu een ondernemer bent die zijn bedrijf wil beschermen of een particulier op zoek naar de juiste dekking, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Duik in onze verzameling veelgestelde vragen en krijg inzicht in de wereld van verzekeringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor een veilige toekomst.

Wat is verzekerd met de bedrijfsschadeverzekering?

De bedrijfsschade die je bedrijf lijdt door brand, storm, neerslag, ontploffing, blikseminslag, ontploffing, lekkage, inbraak en diefstal. De specifieke voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen.

Wat valt niet onder de bedrijfsschadeverzekering?

Verlies van huurinkomsten door schade aan je gebouw valt niet onder de bedrijfsschadeverzekering. Dit is vaak wel verzekerd onder je gebouwenverzekering.

Valt de schade aan mijn gebouw ook onder de bedrijfsschadeverzekering?

Nee, de schade aan je gebouw valt onder je gebouwenverzekering.

Stel er is schade bij mijn leverancier waardoor mijn bedrijf stil komt te liggen. Is dit verzekerd?

Per verzekeraar verschilt het of hier dekking voor is. Raadpleeg daarom goed de polisvoorwaarden.

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gemoedsrust en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.

...
Vervoer en transport

Er bestaan diverse verzekeringen voor motorrijtuigen, werkmaterieel en vrachtauto's, maar ook voor goederen tijdens het transport.

Lees meer...
...
Inkomen

Inkomensverzekeringen bieden financiële bescherming voor ondernemers bij werknemers die niet in staat zijn om te werken of inkomen te verdienen als gevolg van een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis.

Lees meer...
...
Eigendommen

Eigendomsverzekeringen beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of verlies van eigendommen en bieden gemoedsrust.

Lees meer...
...
Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bescherming bieden tegen financiële aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk aan anderen wordt toegebracht.

Lees meer...
...
Risicomanagement

Risicomanagement is een belangrijk aspect voor ondernemers bij verzekeringen, omdat het helpt bedrijfsrisico's te beoordelen en te beheersen, te verminderen, de kosten van verzekeringen te verlagen, de reputatie van het bedrijf te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Lees meer...
...
Bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit verzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bedrijven bescherming bieden tegen financiële verliezen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering.

Lees meer...