Risicomanagement

Risicomanagement is belangrijk. Het helpt organisaties om proactief risico's te identificeren, te beoordelen en te beheersen, zodat ze beter in staat zijn om hun doelstellingen te bereiken en hun reputatie en financiële positie te beschermen.

De meerwaarde van een eigen risicodeskundige

Bij du Gardijn Verzekeringen begrijpen we dat het leven onvoorspelbaar is. Zowel in ons persoonlijke als zakelijke leven nemen we risico’s. Soms heel klein, soms heel groot. Hoewel we de toekomst niet kunnen voorspellen zorgen wij er als tussenpersoon actief voor dat deze risico’s zo beperkt mogelijk blijven. Daarom staat risicomanagement centraal in onze dienstverlening.

Risicomanagement is het proces van identificatie van eventuele risico’s en het treffen van maatregelen om deze te verminderen. Hiermee wordt de kans op schade verkleint en de bedrijfscontinuïteit veilig gesteld.

Dit doen wij op twee manieren:

  • Proactieve risicobeheersing en preventie: voorkomen is beter dan genezen. Samen kijken we welke stappen genomen kunnen worden om de kans op schade te verkleinen. Door potentiële risico’s te identificeren kun je je bezittingen beschermen. Hierbij kun je denken aan het uitvoeren van keuringen, alarmsystemen aanleggen of onderhoudscontracten sluiten.
  • Passende verzekeringsoplossingen: Helaas kunnen schades niet altijd voorkomen worden. Daarom zorgen wij vervolgens voor passende verzekeringsoplossingen die afgestemd worden op jouw huidige situatie en behoeften. Hierbij wordt rekening gehouden met de maatregelen die je al hebt getroffen.

Kom in gesprek

Bij du Gardijn Verzekeringen onderscheiden we ons door het aanbieden van persoonlijk en deskundig advies. Onze collega, Kaylee Jurjens, heeft met succes de opleiding tot risicodeskundige afgerond. Dit is uniek voor een tussenpersoon. Normaliter zit deze kennis enkel bij de verzekeraars zelf. Doordat wij deze kennis zelf in huis hebben, kunnen we kritischer kijken naar verzekeraars en daarmee veel (financiële) voordelen bieden voor onze klanten.

Daarnaast worden er vaak eisen gesteld door verzekeraars. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van een inbraakalarmsysteem. Dit zijn kostbare investeringen. Doordat wij deze kennis zelf in huis hebben kunnen wij het gesprek hierover aangaan met de verzekeraar, waardoor deze investering niet altijd nodig is. Dit is een uitzonderlijk voordeel voor onze klanten.

Scope 10 keuring

Het doel van de scope-10 keuring is om te garanderen dat de elektrische installatie veilig is voor de gebruiker en de omgeving. Het is verplicht voor bedrijven en organisaties om deze inspectie regelmatig uit te laten voeren, en de inspectie moet door een erkende en bevoegde inspecteur worden uitgevoerd.