Scope 12 keuring

Waarom is de Scope 12 keuring belangrijk?

Steeds meer bedrijven laten zonnestroominstallaties aanleggen op hun bedrijfsgebouw. De vraag is en blijft groot. Hiermee neemt ook het aantal ondeskundige aannemers van zonnestroominstallaties toe. Ondeugdelijk installatiewerk kan voor een hoop problemen zorgen. Voor verzekeraars is dit een toenemend risico, waardoor in 2020 de Scope 12 in het leven si geroepen. 

Hoe lang is een Scope 12 keuring geldig?

De Scope 12 keuring is meestal vijf jaar geldig. Dit betekent dat inspecties elke vijf jaar moeten worden herhaald. 

Geconstateerde gebreken moeten binnen een aantal maanden hersteld worden. De verzekeraar vraagt dan ook om deze herstelverklaring aan te leveren, om te bewijzen dat je de installatie hebt laten aanpassen en deze deugt. 

Is de Scope 12 keuring verplicht?
De meeste verzekeraars stellen een Scope 12 keuring verplicht bij 50 of meer zonnepanelen. 

Ook als je verzekeraar de Scope 12-keuring niet verplicht stelt, is het verstandig wel een keuring te laten doen. Bij de inspectie komen namelijk alle risico’s en defecten van de zonnestroominstallatie naar boven. Zo kan je direct actie ondernemen en de problemen vroegtijdig oplossen.

Onze adviseurs denken graag met je mee. Wil je zonnepanelen op jouw bedrijfspand laten aanleggen of liggen deze er al, dan is goed advies over het meeverzekeren hiervan erg belangrijk.