Du Gardijn sluit zich aan bij bij assurantie ecosysteem Novulo

Om de meest data gedreven tussenpersoon van Nederland te worden, zetten wij ons team optimaal in. We blijven innoveren. Dit doen we door FTE beschikbaar te stellen om dataexpertise te creëren binnen du Gardijn. Naast het blijven investeren in kennis en verzekering, investeren we ook in data gedreven denken om zo ons doel te behalen: De meest data gedreven tussenpersoon van Nederland zijn.

DU GARDIJN SLUIT ZICH AAN BIJ ASSURANTIE ECOSYSTEEM NOVULO

Du Gardijn Groep is een ambitieuze intermediair die bedrijven adviseert rond bedrijfsrisico’s als schadeverzekeringen en inkomensverzekeringen en dit aanbod aanvult met een eigen Arbodient- en HRM-dienstverlening. Rowin du Gardijn nam de leiding van het twintig personeelsleden tellende familiebedrijf drie jaar geleden over van zijn vader Wouter. “Die combinatie van verzekeringen en arbodienstverlening is in de loop der tijd ontstaan”, vertelt Rowin. “Mijn vader is destijds de verzekeringstak begonnen met advies rond verzuimverzekeringen. Voor de schade afwikkeling moesten we dan bij externe landelijke Arbodiensten zijn. Op een gegeven moment is besloten om deze dienstverlening zelf uit te voeren om bedrijven nog beter van dienst te zijn en grip te hebben op de schadelast.” Deze Arbo-dienstverlening levert het bedrijf sinds 2003. In 2013 is daar een eigen HRM-adviestak bijgekomen.”

Du Gardijn, die Arbo-dienstverlening voor Novulo verzorgt, gaat software voor de polis- en verzuimadministratie, de boekhouding en integratie met de bestaande website samenstellen met behulp van het application composition platform van Novulo. Met het insourcen van software delivery en vernieuwing van de core wil het bedrijf de eigen werkprocessen aanpassen om efficiënter te werken en de klanten nog beter te adviseren.

Dit is een opmerkelijke stap in de assurantiebranche, waar bedrijven tot nu toe uit een beperkt aantal legacysystemen kunnen kiezen. “Deze keuze om de software voor onze coreprocessen in eigen beheer te vernieuwen is een bijzondere stap en een pittige uitdaging”, aldus Rowin. “Een directe bijdrage aan de softwareontwikkeling zorgt ervoor dat je de huidige situatie waarin weinig tot niets aan de systemen aan te passen is, verruilt voor een situatie waarin je je eigen software flexibel kunt inrichten. Dat stelt ons in staat om meer data uit de eigen systemen te halen. We kunnen dat bijvoorbeeld inzetten om het klantbeheer verder te intensiveren.”

AANSLUITEN BIJ ECOSYSTEEM

Du Gardijn verwacht dat de stap om zelf bij te dragen aan de softwareontwikkeling haalbaar is, omdat het bedrijf beschikt over jonge, digitaal minded werknemers en het daarnaast aan kan sluiten bij een uniek ecosysteem voor gezamenlijke ontwikkeling van assurantiesoftware. “Gezien de omvang van ons kantoor is het een bijzondere stap om als ‘self developing customer’ zelf de regie over ons applicatielandschap ter hand te nemen”, vervolgt Rowin. “Naast het relatief jonge en digitaal minded team borgen we met de keuze voor het Novulo-platform solide kennis over low-code softwareontwikkeling. Tegelijkertijd sluiten we aan bij een uniek initiatief om met meerdere in-house teams gezamenlijk assurantiesoftware te ontwikkelen in het Novulo-platform.”

Du Gardijn neemt zelf de verantwoording voor het projectresultaat met ondersteuning van Novulo. Dat begint met een intensieve opleiding van de betrokken projectmedewerkers aan de Novulo Live Academy, zodat het bedrijf als een typische self developing customer aan de slag kan. Als eerste gaat het klantbeheersysteem live. Medio 2023 volgt de polisadministratie. Novulo heeft in 2022 het application composition platform ontsloten voor partnerbedrijven en de opleidingsmogelijkheden aanzienlijk uitgebreid.