Cyberverzekering

Cyberrisico’s, je hebt er vast al over gehoord. Toch zijn veel organisaties terughoudend in het treffen van beheersmaatregelen rond cyberrisico’s. Zolang het je nog niet is overkomen, zijn de consequenties van een cyberaanval of systeemuitval ook vaak onduidelijk. We zijn allemaal steeds afhankelijker van IT-processen en daarom is het verstandig om na te denken over een cyberverzekering. 

Een cyberverzekering is een soort verzekering die bedrijven beschermt tegen financiële verliezen die ontstaan door cyberaanvallen. Dit kan bijvoorbeeld een hack zijn waarbij persoonlijke gegevens worden gestolen of een ransomware-aanval waarbij de toegang tot bestanden wordt geblokkeerd. De dekking van een cyberverzekering kan variëren, maar vaak omvat het dekking voor juridische kosten, forensische onderzoeken, kosten voor het herstel van gegevens, communicatiekosten naar klanten en andere betrokkenen en mogelijk ook vergoeding voor inkomstenderving. Cyberverzekeringen worden steeds belangrijker aangezien cyberrisico's steeds groter worden en de kosten van een cyberaanval kunnen enorm zijn.

Ieder situatie is anders. Wij helpen je uiteraard graag bij het inventariseren of deze verzekering bij jouw bedrijf past.