Eigenrisicodragerschap

Eigenrisicodragerschap is belangrijk. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om zelf meer invloed uit te oefenen op de kosten en de kwaliteit van de re-integratie van hun zieke werknemers. Door zelf het risico te dragen voor arbeidsongeschiktheid en re-integratie, hebben werkgevers meer controle over het proces en kunnen ze dit beter afstemmen op de behoeften van hun organisatie en werknemers.

Als eigenrisicodrager ben je samen met jouw medewerker verantwoordelijk voor de re-integratie en de WGA-uitkering aan jouw (oud-)medewerker. Met een WGA eigenrisicodragerverzekering verzeker je je voor het financiële risico van langdurige arbeidsongeschiktheid van jouw (oud-)medewerkers. Als eigenrisicodrager kan je flink besparen op de huidige WGA-premie die je aan het UWV betaald, maar je bent ook zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van deze medewerkers.

Of eigenrisicodrager worden ook voor jou voordelig is, hangt onder andere af van hoe groot het risico is dat jouw medewerkers in de toekomst een WGA-uitkering gaan ontvangen. Onze adviseurs denken hierin graag met je mee.