Extra kostenverzekering

De extra kostenverzekering vergoedt de extra kosten die je maakt na schade. Zoals huur van een tijdelijke werkplek, machines en apparatuur en de kosten van extra arbeid.Dekking van de tijdelijke kosten ten behoeve van een snelle herstart van je bedrijf en werkzaamhedenGeschikt voor ondernemers die geen eigen bedrijfspand nodig hebben voor hun activiteiten.

Het voordeel van de extra kostenverzekering

Een extra kostenverzekering vormt een vangnet voor bedrijven. Deze verzekering dekt bovenop een bedrijfsschadeverzekering de kosten die buiten de reguliere bedrijfsuitgaven vallen, zoals huur van tijdelijke locaties, apparatuur, transportkosten en extra loon- en salariskosten bij overwerk. Met name dienstverlenende bedrijven kunnen aanzienlijk profiteren van een extra kostenverzekering, waardoor ze flexibiliteit en financiële stabiliteit behouden in het snel herstellen van bedrijfsactiviteiten na calamiteiten.

Maatwerk
Zo kunnen we rekening houden met de omzet en het specialisme van je bedrijf.
✔️
Verschillende dekkingen mogelijk
Bij het afsluiten van deze verzekering kies je uit verschillende dekkingen. Zo betaal je alleen voor wat je nodig hebt en niets meer.
✔️
Schade melden
Bij ons kan schade 24/7 telefonisch worden gemeld.
✔️

Het belang van een extra kostenverzekering 

Bescherming voor onverwachte kosten

Een extra kostenverzekering is een type verzekering dat bedrijven beschermt tegen onverwachte extra kosten die kunnen ontstaan als gevolg van een onderbreking van de bedrijfsvoering. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als gevolg van een natuurramp, brand, stroomstoring of andere gebeurtenissen die de normale bedrijfsvoering verstoren.

Het belang voor jouw bedrijf 

Voor bedrijven die overwegen een extra kostenverzekering af te sluiten, zijn twee cruciale vragen van belang. Hier worden deze vragen en hun impact op de verzekeringskeuze besproken.

Voor bedrijven die overwegen een extra kostenverzekering te sluiten, zijn twee vragen van belang:

  1. Is de vestigingsplaats essentieel voor het generen van omzet? Een kledingzaak kan op een industrieterrein bijvoorbeeld niet veel consumenten verwachten.
  2. Zijn er machines en/of grondstoffen aanwezig waar een lange leveringstermijn op zit?

Als op beide vragen het antwoord 'nee' is, dan is de keuze voor een extra kostenverzekering in plaats van een bedrijfsschadeverzekering een mogelijkheid.

Vergoedingen en dekking van de extra kostenverzekering

De extra kostenverzekering vergoedt specifieke kosten die ontstaan bij materiële schade aan het gebouw of de inventaris. Hier worden de gedekte aspecten en vergoedingen van de extra kostenverzekering besproken.

Het verzekerde bedrag van de extra kostenverzekering is een vast vergoeding voor de kosten. 

Gedekt:

  • Huur van tijdelijke bedrijfsvestiging;
  • Kosten voor het gereedmaken van de tijdelijke bedrijfsruimte voor de werkzaamheden en kosten om de bedrijfsruimte bij het verlaten weer in oorspronkelijke staat op te kunnen leveren;
  • Huur van bedrijfsuitrusting, inventaris en apparatuur;
  • Transportkosten;
  • Extra loon- en salariskosten bij overwerk.

Onze zakelijke adviseurs helpen je graag!

Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen
Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze VerzekeringsFAQ! Hier bieden we heldere antwoorden op de meest gestelde vragen rondom verzekeringen. Of je nu een ondernemer bent die zijn bedrijf wil beschermen of een particulier op zoek naar de juiste dekking, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Duik in onze verzameling veelgestelde vragen en krijg inzicht in de wereld van verzekeringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor een veilige toekomst.

Ben ik automatisch verzekerd op meerdere locaties met de extra kostenverzekering?

Nee. Heb je meerdere risico-adressen, dan sluit je per risico-adres een extra kostenverzekering af. Wanneer je de extra kostenverzekering afsluit, geldt dit dus niet automatisch voor alle adressen.

Wat is een extra kostenverzekering?

Een extra kostenverzekering vergoedt extra kosten die je maakt na schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huur van een tijdelijke werklocatie, machines, apparatuur en de kosten van extra arbeid.

Wat is het verschil tussen een extra kostenverzekering en een bedrijfsschadeverzekering?

Een bedrijfsschadeverzekering biedt dekking voor de vaste lasten en de brutowinst. De extra kostenverzekering biedt een vaste vergoeding voor de kosten die je na een schade maakt om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen.

Worden mijn kosten na schade onbeperkt vergoed?

Nee, de kosten worden vergoed tot standaard het verzekerde bedrag en gedurende de, in de polis genoemde, uitkeringstermijn.

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gemoedsrust en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.

...
Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bescherming bieden tegen financiële aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk aan anderen wordt toegebracht.

Lees meer...
...
Bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit verzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bedrijven bescherming bieden tegen financiële verliezen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering.

Lees meer...
...
Eigendommen

Eigendomsverzekeringen beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of verlies van eigendommen en bieden gemoedsrust.

Lees meer...
...
Inkomen

Inkomensverzekeringen bieden financiële bescherming voor ondernemers bij werknemers die niet in staat zijn om te werken of inkomen te verdienen als gevolg van een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis.

Lees meer...
...
Risicomanagement

Risicomanagement is een belangrijk aspect voor ondernemers bij verzekeringen, omdat het helpt bedrijfsrisico's te beoordelen en te beheersen, te verminderen, de kosten van verzekeringen te verlagen, de reputatie van het bedrijf te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Lees meer...
...
Vervoer en transport

Er bestaan diverse verzekeringen voor motorrijtuigen, werkmaterieel en vrachtauto's, maar ook voor goederen tijdens het transport.

Lees meer...