Geldverzekering

Een geldverzekering is een verzekering die het verlies van geld beschermt, zoals bij diefstal van geld uit de kluis van jouw bedrijf of verlies tijdens transport. De verzekeraar betaalt de verzekerde de vergoeding voor het verlies van het geld, volgens de voorwaarden van de verzekering. Het is belangrijk om de dekking en uitsluitingen van een geldverzekering zorgvuldig te bekijken voordat je besluit om deze verzekering af te sluiten.

Deze verzekering is specifiek gericht op het beschermen van geld. Dit betekent dat je geld (bijvoorbeeld contant geld, cheques, postzegels, effecten en waardepapieren) verzekerd is tegen verlies of diefstal. De dekking varieert afhankelijk van de specifieke verzekering die je hebt, maar in het algemeen denkt deze verzekering de volgende dekkingen: 

  • Diefstal of inbraak van geld in het bedrijf
  • Diefstal van geld bij inbraak in jouw bedrijf of woning
  • Verlies van geld tijdens vervoer
  • Aannemen van vals geld

Houd er rekening mee dat er beperkingen kunnen zijn in de dekking, zoals plafonds voor uitkeringen en verplichtingen om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen. Denk hierbij aan een maximaal geldbedrag wat er in één kassa aanwezig mag zijn. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden zorgvuldig door voordat je een geldverzekering afsluit. 

Onze adviseurs kunnen je adviseren of dit product past in jouw situatie. Ook helpen wij je de eisen van de verzekeraar inzichtelijk te krijgen en adviseren je hoe je hieraan kunt voldoen.