Werkmaterieelverzekering

De flexibele verzekering voor al je werkmaterieel!

  • Wettelijk verplicht voor al je zelfrijdend werkmaterieel
  •  Je krijgt advies over het voorkomen van schade 
  • Uitgebreide dekking

Je werkmaterieel wordt vaak blootgesteld aan verschillende risico's op de werkplaats, variërend van diefstal en vandalisme tot schade door ongevallen. Een werkmateriaalverzekering biedt dekking voor schade aan jouw werkmateriaal of schade veroorzaakt door jouw werkmateriaal. 

Het belang van een werkmaterieelverzekering

Werkmaterieel zoals bouwmachines, landbouwvoertuigen en andere bedrijfsmiddelen zijn van onschatbare waarde voor je bedrijf. Deze kostbare investeringen wil je dan natuurlijk beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen en risico's. Een werkmaterieelverzekering biedt de nodige bescherming, zodat je met gemoedsrust kunt werken.

Bescherming tegen schade

Een werkmaterieelverzekering biedt uitgebreide dekking om de kosten van reparatie of vervanging van je bedrijfsmaterieel te dekken. Het gaan dan bijvoorbeeld om schade door ongevallen, brand, diefstal of vandalisme. 

Aansprakelijkheidsdekking

Naast dekking voor schade aan je eigen materieel, biedt een werkmaterieelverzekering ook bescherming tegen aansprakelijkheidsclaims van derden. Dit is schade veroorzaakt aan anderen of andermans spullen. Dat is een verplichte verzekering voor zelfrijdend werkmaterieel. Dit noemen we WA (wettelijke aansprakelijkheid).

Op maat gemaakte bescherming voor jouw bedrijfsmaterieel

Een werkmaterieelverzekering is specifiek afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf en kan aangepast worden aan de specifieke eisen van het bedrijf. De verzekering kent verschillende dekkingen, zoals een branddekking, Brand- en diefstaldekking, beperkt casco, casco standaard of casco uitgebreid (die laatste is inclusief dekking door eigen gebrek voor een aantal jaren).

Neem de verzekeringsvoorwaarden zorgvuldig door en bespreek ze met één van onze adviseurs voordat je een werkmaterieelverzekering afsluit.

Branches en de werkmaterieelverzekering

De werkmaterieelverzekering wordt afgesloten in diverse branches als de machines en voertuigen in eigen gebruik zijn, of verhuurd worden. Denk aan:

  • Agrarische sector
  • Bouw
  • Bouwtransport
  • Grondverzet
  • Infra
  • Kabels en leidingen

Onze zakelijke adviseurs helpen je graag!

Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze VerzekeringsFAQ! Hier bieden we heldere antwoorden op de meest gestelde vragen rondom verzekeringen. Of je nu een ondernemer bent die zijn bedrijf wil beschermen of een particulier op zoek naar de juiste dekking, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Duik in onze verzameling veelgestelde vragen en krijg inzicht in de wereld van verzekeringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor een veilige toekomst.

Wat dekt een werkmaterieelverzekering?

Een werkmaterieelverzekering dekt schade aan en veroorzaakt door bedrijfsmaterieel, zoals machines en voertuigen. Dit als gevolg van ongevallen, diefstal, brand en of andere onvoorziene gebeurtenissen.

Moet ik een werkmaterieelverzekering hebben?

Hoewel het niet wettelijk verplicht is, is het sterk aanbevolen. Een werkmaterieelverzekering beschermt je investeringen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of diefstal en kan essentieel zijn om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen.

Kunnen alle soorten werkmaterieel worden verzekerd?

Ja, de meeste werkmaterieelverzekeringen kunnen worden aangepast aan verschillende soorten bedrijfsmaterieel, inclusief bouwmachines, landbouwvoertuigen en gereedschap.

Hoe wordt de premie voor een werkmaterieelverzekering berekend?

De premie wordt meestal berekend op basis van factoren zoals het type werkmaterieel, de waarde ervan, het gebruik, de dekkingsomvang en het eigen risico. Onze verzekeringsadviseurs kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste premie voor jouw situatie.

Kan ik mijn werkmaterieelverzekering aanpassen als mijn bedrijfsbehoeften veranderen?

Ja, het is belangrijk om je verzekering regelmatig te herzien en aan te passen aan de veranderende behoeften van je bedrijf. Neem contact op met onze verzekeringsadviseur om wijzigingen door te voeren.

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gemoedsrust en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.

...
Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bescherming bieden tegen financiële aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk aan anderen wordt toegebracht.

Lees meer...
...
Bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit verzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bedrijven bescherming bieden tegen financiële verliezen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering.

Lees meer...
...
Eigendommen

Eigendomsverzekeringen beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of verlies van eigendommen en bieden gemoedsrust.

Lees meer...
...
Inkomen

Inkomensverzekeringen bieden financiële bescherming voor ondernemers bij werknemers die niet in staat zijn om te werken of inkomen te verdienen als gevolg van een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis.

Lees meer...
...
Risicomanagement

Risicomanagement is een belangrijk aspect voor ondernemers bij verzekeringen, omdat het helpt bedrijfsrisico's te beoordelen en te beheersen, te verminderen, de kosten van verzekeringen te verlagen, de reputatie van het bedrijf te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Lees meer...
...
Vervoer en transport

Er bestaan diverse verzekeringen voor motorrijtuigen, werkmaterieel en vrachtauto's, maar ook voor goederen tijdens het transport.

Lees meer...