Leiderschapsstijlen

Welke leiderschapsstijl hanteert jouw leidinggevende? Er zijn verschillende soorten leiderschap. De twee meest vooraanstaande soorten zijn transactioneel en transformationeel leiderschap.

Transactioneel leiderschap

Bij transactioneel leiderschap staan resultaten centraal. Het is gebaseerd op het principe van belonen en straffen en het eigen belang van de leidinggevende en de organisatie prevaleert. Er wordt weinig rekening gehouden met het werkplezier van de medewerker.

Transformationeel leiderschap

Transformationeel leiderschap is meer van deze tijd. Hier staan motivatie en moraal centraal. Er is een duidelijke visie en medewerkers worden geïnspireerd om mee te denken waardoor deze organisaties vaak ook innovatiever zijn. Plezier op de werkvloer is belangrijk voor deze leiders.

Vertrouwen geven aan medewerkers is een krachtig middel om het team zijn eigen kracht te laten ontdekken, maar zelfstandigheid is niet vanzelfsprekend. Soms is het van belang dat een leider verwachtingen benoemd en motivatie creëert.

Transformationeel leiderschap is volgens ons belangrijk om werkplezier te creëren en tegelijkertijd de betrokkenheid bij medewerkers te vergroten om zo de organisatiedoelen te behalen.