Opstalverzekering I Van muur tot toilet

De opstalverzekering is één van de meest voorkomende verzekeringen onder particulieren. Een opstalverzekering dekt schade aan alle spullen die aan het huis vastzitten. Dat kunnen de muren of het dak zijn, maar ook de centrale verwarming of het toilet.

Als er een schade ontstaat en je wilt de schade claimen op de verzekering, dan zal de verzekeraar altijd kijken of het gaat om een ‘onzeker voorval’. Dat betekent dat het om een gebeurtenis gaat waarbij er geen sprake is van opzet of eigen schuld.

Wanneer de schade is ontstaan door achterstallig onderhoudt zou de verzekeraar dit zien als jouw eigen schuld en dus niet als een onzeker voorval, dit heeft invloed op het uitgekeerde bedrag.

Zorg ervoor dat je woning goed onderhoud, de grootste risicofactoren zijn de cv-installatie, de dakgoten en in de badkamer. Zorg er daarom voor dat de CV-installatie aan het begin van het stookseizoen wordt gecontroleerd, de dakgoten vrij van vuil en bladeren zijn en de kitnaden en voegen in de badkamer regelmatig worden gecontroleerd.