Verbouwen I De belangrijkste aandachtspunten op een rijtje

Tijdens het verbouwen van je huis zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De verbouwing begint en vaak wordt er een aannemer gekozen. Controleer vooraf of jouw aannemer een CAR-verzekering heeft. Deze verzekering is belangrijk voor schade die ontstaat tijdens de verbouwing. Als jouw aannemer geen CAR-verzekering heeft, is het aan te raden om er zelf een af te sluiten.

Tijdens de verbouwing geldt er vaak een beperkte dekking op de inboedel en opstalverzekering. Check jouw polisvoorwaarden om erachter te komen wat er tijdens verbouwing wel en niet verzekerd is. Daarnaast is het aan te raden om bouwmaterialen binnen op te slaan of in afsluitbare containers. Zonder braaksporen is er bij diefstal namelijk geen vergoeding!

Na de verbouwing is jouw huis waarschijnlijk meer waard. Vergeet niet de nieuwe waarde van jouw huis door te geven aan de verzekering. Zo voorkom je dat je bent onderverzekerd. Huur je een huis en heb je zelf iets verbouwd? Verzeker dan de toegevoegde waarde mee op je inboedelverzekering via 'Huurdersbelang'.