Verzuim kan met 20% omlaag

Medewerkers met een gezonde levensstijl zijn 30 procent productiever en daarnaast zorgen vitale medewerkers voor 20 procent reductie van het ziekteverzuim. Dit betekent dat fitte medewerkers voor organisaties van onschatbare waarde zijn.

Beeld Verzuim kan met 20 procent omlaag door stimuleren vitaliteit

Een en ander blijkt uit onderzoek van vitaliteitsspecialist SmartVitaal. “Vitale medewerkers leveren winst op voor bedrijven. Ze zijn gemotiveerder, productiever en meer betrokken. Dit betekent automatisch minder verzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Daarnaast draagt het investeren in vitaliteit bij aan een positief imago en het bevordert het algehele welzijn van de samenleving,” aldus Suzanne van Pelt, directeur en oprichter van SmartVitaal. Het terugdringen van verzuim staat dan ook hoog op de agenda van HR-professionals. Het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet laat zien dat verzuim (52%) na het behouden van talent (55%) de belangrijkste indicator is die het succes van een afdeling bepaalt.

Lees verder bij de bron: HR Praktijk >

du Gardijn: ondersteuning bij verzuim & personeelsbeleid

Binnen du Gardijn beschikken we over de expertise voor het op de juiste wijze van begeleiding van medewerkers bij verzuim & re-integratie. Bovendien helpen wij ondernemers graag bij het personeelsbeleid, waarbij onze focus ligt op duurzame inzetbaarheid en hierbij het stimuleren van vitaliteit een belangrijk onderdeel is.

Nieuwsgierig naar ons advies en aanpak?

Neem contact op voor vrijblijvend advies.