Met de verzuimverzekering is een bedrijf verzekerd van loondoorbetaling van de zieke medewerker. De verzekering dekt de loonkosten van zieke of afwezige werknemers en keert maximaal twee jaar het loon uit aan het bedrijf.  Bereken eenvoudig je verzuimpremie met onze online label Verzekerverzuim.nl!

Bescherm je bedrijf tegen verzuimkosten

De kans dat jouw bedrijf met verzuim te maken krijgt lijkt misschien klein, maar helaas is niet al het verzuim te voorkomen. Als werkgever betaal je gedurende maximaal twee jaar minstens 70% van het loon door aan de zieke medewerker. Daarnaast krijgt jouw bedrijf ook te maken met de kosten voor een vervanger, de verzuimbegeleiding en re-integratiekosten van de zieke medewerker.

Deze verzuim gerelateerde kosten bedragen al snel 2,5 keer het loon. Deze onvoorziene kosten kunnen een grote bedreiging zijn voor de continuïteit van je bedrijf. De verzuimverzekering biedt een goed financieel vangnet tegen deze risico’s.

Onze meerwaarde

Doordat wij bij zes verschillende aanbieders van de verzuimverzekering offertes opvragen krijgen we altijd de scherpste premies.

Onze specialisten zullen altijd meekijken welke verzekering het beste bij jouw bedrijf past. Ieder bedrijf is uniek, met eigen behoeften en uitdagingen. Net zoals bij schadeverzekeringen is het cruciaal om bij verzuimverzekeringen maatwerk toe te passen.

Persoonlijke ondersteuning van onze Verzuim- en WIA-experts.

Verzuimverzekering & arbodienstverlening onder één dak. De begeleiding bij verzuim & re-integratie kan je uitbesteden aan onze arbodienstverlening du Gardijn Verzuimmanagement. Onze casemanagers staan klaar voor onze klanten en haar medewerkers, samen met de vaste bedrijfsartsen van du Gardijn. Zieke medewerkers kunnen bij ons terecht voor de begeleiding van het verzuim; van de eerste ziektedag tot en met de re-integratie.

Eigenrisicoperiode

Wij willen voor elke relatie een verzuimverzekering op maat. Hierbij bepalen we in overleg wat het meest passend eigen risico is.

De volgende eigen risico mogelijkheden zijn er:

  • 10 wachtdagen
  • 20 wachtdagen
  • 30 wachtdagen
  • 65 wachtdagen
  • 130 wachtdagen

Hoe hoger het eigen risico, hoe lager en stabieler de premie. Onze adviseurs denken hierin graag met je mee.

Percentage loondoorbetaling

In de wet staat dat in het eerste jaar van ziekte minimaal 70% van het loon moet worden doorbetaald waarbij je niet onder het wettelijk minimumloon mag komen. Voor het tweede jaar van ziekte geldt dat minimaal 70% van het loon moet worden doorbetaald.

In veel cao's staat dat je in het eerste jaar 100% of 90% van het loon moet doorbetalen of geldt er per halfjaar een andere hoogte van de loondoorbetaling. Er kan gekozen worden om dekking hierop af te stemmen, echter is dat niet verplicht. We hebben de mogelijkheid tot het kiezen van de dekking voor ieder halfjaar.

Kosten verzuimverzekering

De kosten van een verzuimverzekering zijn afhankelijk van de loonsom van je bedrijf. De premie van een verzuimverzekering ligt gemiddeld tussen de 1,5 en 5,5% van de totale loonkosten. De uiteindelijke premie is afhankelijk van de keuzes die gemaakt woorden voor bijvoorbeeld de eigenrisicoperiode en het dekkingspercentage.

Dekking

Een verzuimverzekering dekt de kosten van loondoorbetaling voor de wettelijke termijn van twee jaar. Deze doorbetaling is minimaal 70% van het loon, vaak zelfs 100% in het eerste jaar. Ook kunnen een groot deel van de werkgeverslasten worden meeverzekerd.

Onze zakelijke adviseurs helpen je graag!

Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze VerzekeringsFAQ! Hier bieden we heldere antwoorden op de meest gestelde vragen rondom verzekeringen. Of je nu een ondernemer bent die zijn bedrijf wil beschermen of een particulier op zoek naar de juiste dekking, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Duik in onze verzameling veelgestelde vragen en krijg inzicht in de wereld van verzekeringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor een veilige toekomst.

Welke eigen risico termijnen zijn mogelijk?

Wij willen voor elke relatie een verzuim verzekering op maat. Hierbij bepalen we in overleg wat het meest passende eigen risico is. De volgende eigen risico mogelijkheden zijn mogelijk: - 10 wachtdagen - 65 wachtdagen - 20 wachtdagen - 130 wachtdagen - 30 wachtdagen - 261 wachtdagen

Wat als het verzuim langer dan 2 jaar duurt?

Duurt het verzuim van uw medewerker langer dan 2 jaar? Dan krijgt de medewerker na 2 jaar een uitkering vanuit de WIA.

Zijn het inloop- en uitlooprisico gedekt op de polis?

Het inlooprisico kan niet meeverzekerd worden. Het uitlooprisico wel; met alle verzuimverzekeraars waar wij mee samenwerken is het uitlooprisico gedekt.

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gemoedsrust en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.

...
Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bescherming bieden tegen financiële aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk aan anderen wordt toegebracht.

Lees meer...
...
Bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit verzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bedrijven bescherming bieden tegen financiële verliezen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering.

Lees meer...
...
Eigendommen

Eigendomsverzekeringen beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of verlies van eigendommen en bieden gemoedsrust.

Lees meer...
...
Inkomen

Inkomensverzekeringen bieden financiële bescherming voor ondernemers bij werknemers die niet in staat zijn om te werken of inkomen te verdienen als gevolg van een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis.

Lees meer...
...
Risicomanagement

Risicomanagement is een belangrijk aspect voor ondernemers bij verzekeringen, omdat het helpt bedrijfsrisico's te beoordelen en te beheersen, te verminderen, de kosten van verzekeringen te verlagen, de reputatie van het bedrijf te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Lees meer...
...
Vervoer en transport

Er bestaan diverse verzekeringen voor motorrijtuigen, werkmaterieel en vrachtauto's, maar ook voor goederen tijdens het transport.

Lees meer...