Goederentransportverzekering

Bescherm je goederen tegen schade onderweg!

Goed verzekerd de weg op met onze Goederentransportverzekering

De Goederentransportverzekering is een onmisbare verzekering voor bedrijven die handelsgoederen en eigendommen transporteren. Deze verzekering garandeert de veiligheid van de goederen, ongeacht of je ze zelf vervoert of de transporttaak uitbesteedt aan een derde partij. Het biedt dekking voor de volledige waarde van de goederen tegen een breed scala aan risico's, waaronder schade, diefstal en ongelukken. Dit zorgt voor gemoedsrust, wetende dat je goederen onder alle omstandigheden beschermd zijn.

Onmisbaar bij transport

Elke onderneming die handelsgoederen transporteert, staat bloot aan het risico van schade of verlies tijdens het vervoer. Het is daarom raadzaam om een Goederentransportverzekering af te sluiten. Deze verzekering wordt veel gebruikt door handelsbedrijven, fabrikanten, en expediteurs.

Schade en dekking

De verzekeringsdekking van een Goederentransportverzekering is afhankelijk van de specifieke behoeften. De dekking kan worden aangepast aan het type goederen wat vervoerd wordt, de waarde ervan en het vervoermiddel. Het is belangrijk om de verzekeringsvoorwaarden zorgvuldig door te nemen en te bespreken met een van onze adviseurs voordat je een Goederentransportverzekering afsluit. De verzekering dekt niet alleen directe schade, maar ook bijkomende kosten zoals die van een schade-expert, opruimingskosten, bereddingskosten en vernietigingskosten. Zo bent je verzekerd tegen een breed scala aan risico's.

Voorbeelden van goederentransportschades zijn: 

  • Beschadiging tijdens vervoer
  • Diefstal na aflevering
  • Verlies door een ongeluk

Onze zakelijke adviseurs helpen je graag!

Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen
Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze VerzekeringsFAQ! Hier bieden we heldere antwoorden op de meest gestelde vragen rondom verzekeringen. Of je nu een ondernemer bent die zijn bedrijf wil beschermen of een particulier op zoek naar de juiste dekking, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Duik in onze verzameling veelgestelde vragen en krijg inzicht in de wereld van verzekeringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor een veilige toekomst.

Wat is er verzekerd?

De Goederentransportverzekering vergoedt materiële schade aan of verlies van de verzekerde goederen tijdens transport. De verzekering gaat in zodra de verzekerde goederen worden opgepakt voor het laden en eindigt pas als de goederen zijn uitgeladen op de plaats van bestemming

Wat is er niet verzekerd?

De Goederentransportverzekering vergoedt niet alle schade aan je spullen tijdens transport. Zo worden de volgende schades niet gedekt: door eigen gebrek of eigen bederf, door opzet en roekeloosheid, in de vorm van gevolg- en/of bedrijfsschade.

Valt vervoer over zee ook onder de verzekering?

Ja. Alle vormen van vervoer zijn verzekerd: over land, over water, door de lucht en via het spoor. Deze verzekering geldt ook bij Averij Grosse. Dat is ernstige schade aan een schip of lading. Averij Grosse ontstaat in een noodsituatie waarbij het schip, de opvarenden en (een deel van) de lading gered moet worden. Dan moet er bijvoorbeeld een ander deel van de lading overboord worden gezet. Alle eigenaren van de ladingen en het schip betalen hieraan mee (de kosten worden verdeeld).

Zijn mijn goederen ook verzekerd tijdens het laden en lossen?

Als je in de Incoterms afspreekt dat het risico voor jouw is, dan is dit verzekerd. Juist bij laden en lossen is de kans groot dat het transport beschadigt, door een heftruck of tijdens het takelen bijvoorbeeld.

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gemoedsrust en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.