Goed werkgeverschap I Werknemersschadeverzekering

Werknemersschadeverzekering

Een werknemersschadeverzekering, ook wel een ongevallenverzekering voor werknemers genoemd, is een verzekering die bedrijven kunnen afsluiten om hun werknemers te beschermen tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsel tijdens het werk.

Werkgevers zijn vaak verplicht om voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van hun werknemers te waarborgen, maar ongevallen kunnen nog steeds gebeuren, zelfs in de meest veilige werkomgevingen. Een werknemersschadeverzekering biedt daarom extra bescherming voor werknemers en hun gezinnen door financiële compensatie te bieden als ze gewond raken op het werk.

Dekking

De dekking van de werknemersschadeverzekering kan variëren, afhankelijk van de polis en de verzekeraar. Over het algemeen dekt het ongevallen op het werk, evenals ongevallen die gebeuren tijdens het woon-werkverkeer. Afhankelijk van de polis kan het ook letsel als gevolg van geweldsmisdrijven, hart- en vaatziekten of beroertes dekken. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van de ernst van het letsel en de polisvoorwaarden

Voor wie belangrijk?

Werknemersschadeverzekeringen zijn vooral belangrijk voor werknemers in risicovolle beroepen, zoals bouwvakkers, elektriciens, loodgieters, brandweerlieden en politieagenten. Voor bedrijven kan het afsluiten van een werknemersschadeverzekering ook helpen bij het behouden van werknemersloyaliteit en het verlagen van aansprakelijkheidsrisico's.

Het is belangrijk om op te merken dat de werknemersschadeverzekering niet hetzelfde is als een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, die de werkgever beschermt tegen aansprakelijkheidsclaims van werknemers. Werknemersschadeverzekeringen richten zich specifiek op de bescherming van werknemers en bieden hen financiële compensatie in geval van letsel.

Neem contact op met onze adviseurs!

Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar