Wegasverzekering

Je medewerkers onderweg goed verzekerd!

  • De aansprakelijkheid van je personeel bij verkeersongevallen goed geregeld
  • Vrijwel alle typen motorrijtuigen gedekt
  • Snelle aanvraag

De afkorting WEGAS staat voor Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering voor werknemers. Deze verzekering is van belang voor werkgevers om zich te beschermen tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid van werknemers als gevolg van een verkeersongeval tijdens werk gerelateerde activiteiten.

Het belang van een WEGAS verzekering

Als eigenaar van een transportbedrijf of wagenparkbeheerder weet je hoe belangrijk het is om de integriteit en veiligheid van je voertuigen te waarborgen. Een specifiek risico waar je mee te maken kunt krijgen, is de overbelasting van de wegas. Daarom wil ik graag de aandacht vestigen op onze nieuwe wegasverzekering, die jou de nodige bescherming biedt tegen deze risico's.

Financiële bescherming

Een verkeersongeval tijdens werk gerelateerde verplaatsingen kan leiden tot aanzienlijke financiële gevolgen voor de werkgever. Een WEGAS verzekering biedt dekking voor de kosten van arbeidsongeschiktheid, medische behandeling en andere gerelateerde uitgaven., De financiële lasten worden hierdoor voor de werkgever minder.

Werknemerswaardering

Het aanbieden van een WEGAS verzekering toont betrokkenheid bij het welzijn van werknemers. Dit kan de waardering en tevredenheid van werknemers verhogen, wat positieve effecten kan hebben op de bedrijfscultuur. Zo stappen jouw werknemers met een fijn gevoel de auto in!

Juridische compliance

Het overschrijden van de toegestane wegasbelasting kan leiden tot juridische problemen, boetes en vertragingen in je activiteiten. Met een wegasverzekering ben je beschermd tegen deze risico's en kun je zeker zijn van je naleving van de geldende wet- en regelgeving.

Voertuigintegriteit 

Overbelasting van de wegas kan leiden tot schade aan je voertuigen, zoals banden, ophanging en andere belangrijke componenten. Met een wegasverzekering kun je de kosten van reparaties of vervanging dekken, waardoor je je bedrijfsmiddelen in optimale staat kunt houden.

Aanpassing aan behoeften

Elk transportbedrijf heeft zijn eigen specifieke eisen als het gaat om wegasbelasting. Onze wegasverzekering biedt maatwerkoplossingen die aansluiten bij jouw individuele behoeften en voertuigconfiguraties. Je kunt rekenen op onze expertise om de juiste dekking te vinden die aan jouw vereisten voldoet.

Dekking WEGAS verzekering

De dekking van een WEGAS verzekering kan variëren en afgestemd worden op de werkzaamheden en wensen van het bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende onderdelen verzekeren:

  • Kosten voor arbeidsongeschiktheid van werknemers.
  • Medische behandeling van werknemers.
  • Schade aan het voertuig van de werknemer.
  • Aansprakelijkheidsdekking voor schade aan derden.

Kosten WEGAS verzekering

De kosten van de WEGAS verzekering hangen af van verschillende factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de werkzaamheden die je uitvoert, in welk gebied je werkzaam bent, hoeveel werknemers je in dienst hebt en wat je omzet is. Daarnaast kun je zelf kiezen voor de hoogte van het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf betaalt in geval van een claim. Kies je voor een hoger eigen risico? Dan wordt je premie vaak verlaagd.

Onze zakelijke adviseurs helpen je graag!

Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar

Veelgestelde vragen

Is een WEGAS verzekering verplicht?

Een WEGAS verzekering is niet verplicht om af te sluiten. Het kan je als werkgever wel veel zorgen besparen.

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gemoedsrust en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.

...
Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bescherming bieden tegen financiële aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk aan anderen wordt toegebracht.

Lees meer...
...
Bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit verzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bedrijven bescherming bieden tegen financiële verliezen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering.

Lees meer...
...
Eigendommen

Eigendomsverzekeringen beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of verlies van eigendommen en bieden gemoedsrust.

Lees meer...
...
Inkomen

Inkomensverzekeringen bieden financiële bescherming voor ondernemers bij werknemers die niet in staat zijn om te werken of inkomen te verdienen als gevolg van een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis.

Lees meer...
...
Risicomanagement

Risicomanagement is een belangrijk aspect voor ondernemers bij verzekeringen, omdat het helpt bedrijfsrisico's te beoordelen en te beheersen, te verminderen, de kosten van verzekeringen te verlagen, de reputatie van het bedrijf te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Lees meer...
...
Vervoer en transport

Er bestaan diverse verzekeringen voor motorrijtuigen, werkmaterieel en vrachtauto's, maar ook voor goederen tijdens het transport.

Lees meer...