Gebouwenverzekering

Voor brand-, inbraak-, en waterschade

  • Snelle en deskundige hulp bij schade
  • Dekt schade aan je bedrijfspand, kantoor of winkel
  • Uitgebreide gevarendekking

Een bedrijfspand is de hoeksteen van jouw onderneming. Het is daarom belangrijk om een ​​gebouwenverzekering af te sluiten. Een gebouwenverzekering of ook wel opstalverzekering genoemd, dekt schade door brand, storm, inbraak en meer. Daarom is het noodzakelijk om je bedrijfsvestiging op een waardevolle manier te verzekeren. Maar wat is de beste manier om dit te doen?

Maatwerk
Maatwerkoplossingen op basis van jouw bedrijfsbehoeften.
✔️
Snelle schadeafhandeling
Wij zorgen voor een snelle schadeafhandeling.
✔️
Begeleiding bij preventiemaatregelen
Wij helpen je om aan alle preventiemaatregelen te voldoen.
✔️

Risicoanalyse

Voor een passende dekking is een gedegen risicoanalyse van jouw bedrijfspand onmisbaar. Onze adviseurs kunnen helpen bij het identificeren van specifieke risico's en het aanpassen van de gebouwenverzekering aan de unieke behoeften van jouw onderneming. Kostenbewust verzekeren staat bij ons centraal, waarbij we streven naar een optimale balans tussen betaalbare premies en uitgebreide dekking.

Preventiemaatregelen

Verzekeraars stellen steeds strengere preventie-eisen. Hier moet je aan voldoen, anders heb je mogelijk geen dekking in geval van schade. Zo moet je bijvoorbeeld keuringen uit laten voeren of alarmsystemen laten aanleggen. Wij kijken met jou mee wat redelijke eisen zijn en bemiddelen hierin. Samen zorgen we ervoor dat je aan alle eisen voldoet.

Kosten van de gebouwenverzekering

De kosten van een gebouwenverzekering kunnen variëren, en het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen dekking en investering. Onze adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij het afsluiten van de gebouwenverzekering. Hiermee kun je een weloverwogen beslissing nemen, zodat jouw bedrijfspand optimaal beschermd is zonder onnodige financiële lasten.

Deskundig advies voor jouw verzekeringstraject

Onze adviseurs helpen je bij het vinden van de optimale oplossing voor jouw unieke situatie. Bespaar niet op de zekerheid van je bedrijf en laat ons je begeleiden bij het veiligstellen van jouw waardevolle bezit.

Neem contact met ons op!

Noor du Gardijn
Adviseur Zakelijke Verzekeringen
Kaylee Jurjens
Schadebehandelaar en Risicodeskundige
Rowin du Gardijn
Directeur en Eigenaar
Danique Vaanholt
Teammanager Verzekeringen

Op zoek naar een andere verzekering?

Ontdek ons uitgebreide assortiment verzekeringen, op maat gemaakt voor jou. Wij bieden een diverse selectie om aan al jouw verzekeringsbehoeften te voldoen. Kies voor gerustheid en vertrouw op onze expertise om je te helpen bij het vinden van de perfecte dekking.

...
Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bescherming bieden tegen financiële aansprakelijkheid voor schade die per ongeluk aan anderen wordt toegebracht.

Lees meer...
...
Bedrijfscontinuïteit

Bedrijfscontinuïteit verzekeringen zijn belangrijk, omdat ze bedrijven bescherming bieden tegen financiële verliezen als gevolg van onderbrekingen in de bedrijfsvoering.

Lees meer...
...
Eigendommen

Eigendomsverzekeringen beschermen tegen financiële verliezen als gevolg van schade of verlies van eigendommen en bieden gemoedsrust.

Lees meer...
...
Inkomen

Inkomensverzekeringen bieden financiële bescherming voor ondernemers bij werknemers die niet in staat zijn om te werken of inkomen te verdienen als gevolg van een ongeval, ziekte of een andere gebeurtenis.

Lees meer...
...
Risicomanagement

Risicomanagement is een belangrijk aspect voor ondernemers bij verzekeringen, omdat het helpt bedrijfsrisico's te beoordelen en te beheersen, te verminderen, de kosten van verzekeringen te verlagen, de reputatie van het bedrijf te beschermen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

Lees meer...
...
Vervoer en transport

Er bestaan diverse verzekeringen voor motorrijtuigen, werkmaterieel en vrachtauto's, maar ook voor goederen tijdens het transport.

Lees meer...

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze VerzekeringsFAQ! Hier bieden we heldere antwoorden op de meest gestelde vragen rondom verzekeringen. Of je nu een ondernemer bent die zijn bedrijf wil beschermen of een particulier op zoek naar de juiste dekking, wij hebben de antwoorden die je zoekt. Duik in onze verzameling veelgestelde vragen en krijg inzicht in de wereld van verzekeringen, zodat je weloverwogen beslissingen kunt nemen voor een veilige toekomst.

Is een gebouwenverzekering hetzelfde als een zakelijke opstalverzekering?

Een gebouwenverzekering is hetzelfde als een zakelijke opstalverzekering. Hiermee verzeker je een bedrijfspand en alles dat daarbij hoort.

Zijn zonnepanelen op mijn bedrijfspand verzekerd op de gebouwenverzekering?

Bij de meeste verzekeraars zijn zonnepanelen tegenwoordig standaard meeverzekerd op de gebouwenverzekering. Let er wel op dat er vaak aanvullende eisen gesteld worden, vooral als er meer dan 50 panelen aanwezig zijn. In dat geval moet er namelijk een scope-12 keuring uitgevoerd worden.

Wat is het verschil tussen een gebouwenverzekering en bedrijfsschadeverzekering?

Met een gebouwenverzekering verzeker je je bedrijfspand tegen schade door brand, inbraak en storm. Met een bedrijfsschadeverzekering verzeker je inkomsten die je misloopt omdat je niet meer verder kunt met je bedrijf door deze schade.

Wat valt allemaal onder de gebouwenverzekering?

Alles wat duurzaam onderdeel uitmaakt van het gebouw valt onder de gebouwenverzekering. Dit zijn bijvoorbeeld de muren, vaste vloeren, maar ook toegangspoorten. De fundering kun je ook meeverzekeren. Alles wat je uit je gebouw kunt halen, zoals laminaatvloeren of bureaus, valt niet onder de gebouwenverzekering. Hiervoor sluit je een aparte verzekering af: goederen, inventaris en huurdersbelangverzekering.

Is een gebouwenverzekering verplicht?

Een gebouwenverzekering/zakelijke opstalverzekering is wettelijk niet verplicht. Een hypotheekverstrekker kan dit wel verplicht stellen.